. .

The page is printed

Schenker Srbija

Schenker Srbija

DB Schenker je divizija nemačkih železnica zadužena za logističke aktivnosti. Logistički sektor DB-a je drugi transportno-logistički provajder u svetu bazirano na zaradi i performansama.

Schenker je u Srbiji prvi put otvorio kancelariju daleke 1892-ge godine koja je radila do tridesetih godina prošlog veka. Aktivnosti su obnovljene u maju 2002. kada je osnovan Schenker d.o.o. U centrali u Beogradu I filijali u Kragujevcu tim od 54-ro profesionalaca pruža sveobuhvatna transportno-logistička rešenja od drumskog,železničkog, avio I pomorsko transporta preko usluga skladištenja I carinjenja do specijalizovanih servisa poput sajamske I sportske logistike.

Schenker d.o.o. je 100% u u vlasnistvu DB ML AG iz Berlina sa osnovnom namenom poslovanja na logistickom trzistu Srbije.
U skladu sa poslovnom politikom i standardima kvaliteta osnivaca SCHENKER d.o.o. pruza jednako dobar servis kao i sve ostale filijale Schenker-a u svetu.
Kombinacijom proverenih sistema u postojecoj DB Schenker mrezi i specificnog "KNOW-HOW", zajedno s kompetentnim radnicima, nasa pozicija na srpskom trzistu stalno jaca.

Sedište firme nalazi se u ulici Treca logisticka ulica 1, Novi Banovci, a poslovnice na Aerodromu Beograd, u Luci Beograd i na Terminalu Beograd.

Logistički centar u Kragujevcu-  Otvoren je u skladu sa strategijom razvoja logističkih usluga u oblasti auto-industrije u regionu jugoistočne Evrope. Centar je specijalizovan za logističke usluge dobavljačima fabrike FIAT-a. Prvi klijent je renomirani snabdevač staklenih komponenti AGC Automotive Europe, koji već sarađuje sa DB Schenker-om u Slovačkoj vezano za KIA/Hyundai i u Bremenu na projektima vezanim za Daimler. Logistički centar DB Schenker-a u Kragujevcu je lociran samo sedam kilometara od pogona FIAT-a i ima status carinskog skladišta povezanog sa slobodnom zonom FIATA-a. Operacije se u potpunosti sprovode jedinstvenim sistemom razvijenim od strane DB Schenker-a za potrebe lance snabdevanja u auto- industriji. Pošiljke se skladište i potom dostavljaju FIAT-u po principu JustInTime, a u skladu sa realnim zahtevima proizvodnje. Razmena informacija sa klijentima podržana je EDI aplikacijom.


Last modified: 19.10.2016

To top of page