. .

The page is printed

Saopštenje za štampu

DB Schenker na poziciji lidera u 2016. u industriji logistike treće strane

Vodeća svetska kompanija za istraživanja i savetovanje u oblasti informacionih tehnologija, Gartner, Inc., izdvaja DB Schenker kao lidera u industriji logistike.

U Izveštaju Gartnera “Magični kvadrant za globalne pružaoce usluga logistike treće strane (3PL), u celom svetu” (koji su pripremili Greg Aimi, Džejms Lisika, Dejvid Gonzalez, Kortni Rodžerson), DB Schenker je pozicioniran na najvišem mestu po sposobnosti izvršenja zadataka u kvadrantu Lidera.

 

Gartner priprema nezavisne izveštaje sa istraživanjima i analizama tržišta, koje kasnije koriste hiljade kompanija i vladinih agencija u celom svetu. U Magičnom kvadrantu za globalne pružaoce usluga logistike treće strane, Gartner je izvršio procenu pružalaca usluga logistike treće strane, na osnovu sposobnosti tih kompanija “da izvršavaju zadatke” i “kompletnosti vizije”.

“Verujemo da naša pozicija koja je najviša duž ose sposobnosti izvršavanja zadataka u kvadrantu lidera potvrđuje naš napredak i napore da postanemo vodeći svetski pružalac prvoklasnih logističkih usluga i da klijentima obezbedimo vrednost: Ne samo putem najboljih visokokvalitetnih usluga već i putem proaktivnog identifikovanja i implementacije izmenjenih inovativnih rešenja u našem logističkom poslovanju,” kaže Tom Šmit, član Upravnog odbora za ugovornu logistiku u DB Schenker.

Direktor za informacione i digitalne tehnologije Markus Sonthajmer dodaje: “Naše zauzimanje mesta lidera na polju inovacija dugujemo odličnoj saradnji sa klijentima i naučnim institutima. Zajedno ubrzavamo digitalnu transformaciju logističkih procesa i radimo na inovativnim rešenjima koja nas pripremaju da se suočimo sa konkurencijom u budućnosti. Naš pokretač je obezbeđivanje vrednosti za klijenta.”

 

U skladu sa izveštajem Gartnera, “Lideri se dobro kotiraju po veoma zahtevnim kriterijumima izvršenja i vizije. To znači da vodeći pružaoci usluga imaju veliku ponudu usluga i infrastrukture koje ih čine dostupnim duž velike globalne teritorije. Oni razumeju tržište i potrebe klijenata i prevode ih u dobro pripremljene ponude usluga. Na zavidnom su nivou u bavljenju logistikom duž uslužnih linija i rukovode visoko profesionalnim i veoma obimnim logističkim poslovima. Lideri takođe imaju dobro strukturisane strategije i poslovne modele za nastavak unapređenja svojih sposobnosti, regionalnog pokrića i specijalizacije u industriji. Oni ulažu u mehanizme i sposobnosti kako bi unapredili umetnost logistike u industriji. Liderima veruju i na njih se oslanjaju mnoge od najvećih globalnih korporacija kako bi im oni pomogli da se bave globalnom trgovinom.“

Pun izveštaj “Gartner Magični kvadrant za globalne pružaoce usluga logistike treće strane (3PL), u celom svetu” mogu pogledati pretplatnici Gartnera na linku: https://www.gartner.com/doc/3302420

Poslednje ažuriranje: 08.11.2016

Pregled

Na početak stranice