. .

The page is printed

DB SCHENKER

Investiranje miliona u digitalnu budućnost

DB Schenker je kupio udeo u kapitalu globalne internet marketplace kompanije uShip

DB Schenker je investirao 25 miliona USD posle uvećanja kapitala • Strateška saradnja poboljšana

 

(Esen, 15. februar 2017)  DB Schenker investira milione kako bi poboljšao svoju stratešku saradnju sa online transportnom marketplace kompanijom uShip, baziranom u SAD i ubrzao digitalnu transformaciju svog poslovnog modela. Posle uvećanja kapitala, globalna logistička kompanija investirala je 25 miliona USD (približno 24 miliona EUR) u online platformu za špediciju i usluge transporta.

"Proširivanje našeg uspešnog partnerstva će ubrzati i usmeriti upravljanje transportom i pomoći nama, kao liderima na tržištu evropskog drumskog transporta, da upravljamo još većim obimom prevoza," kaže Jochen Thewes, Generalni direktor Schenker AG. "Takođe nameravamo da brzo razvijamo i koristimo nove prilike za unapređenje izvan naših tradicionalnih poslovnih modela. Ovo je naš najveći udeo u kapitalu u nekoj digitalnoj kompaniji do sada i pokazuje koliko smo ozbiljni u vezi sa inovacijama u DB Schenkeru. Ulažemo u oblikovanju budućnosti digitalne logistike," nastavlja Thewes.

“Investicija bez presedana u tehnologiji logistike predstavlja revoluciju u teretnom transportu,” kaže Mike Williams, Generalni direktor uShip-a. “Veliki igrači kao što je DB Schenker mudro prihprihvataju inovacije kako bi automatizovali i digitalizovali svoje poslovanje, što ih čini efikasnijim i profitabilnijim. Prošla godina je pokazala da se uShip i DB Schenker odlično slažu kada je u pitanju preuzimanje vođstva u ovoj makro transformaciji i oduševljeni smo što produbljujemo naše partnerstvo putem strateške investicije.” Manjinski udeo takođe obezbeđuje DB Schenkeru mesto u Upravnom odboru uShip-a, u funkciji vlasnika.

uShip i DB Schenker potpisali su ugovor o saradnji u maju 2016. uShip platforma, kojom se povezuju špediteri i prevoznici u preko 19 zemalja, je lider u industriji organizacije teretnog transporta uz pomoć mobilnih uređaja. Za sada će DB Schenker da koristi platformu za drumski transport putem online platforme pod nazivom Drive4Schenker, koja će koristiti uShip tehnologiju za povezivanje nekih 30,000 transportnih partnera u evropskoj mreži drumskog transporta sa njihovom robom. Nova usluga pokrenuta je ovog meseca u Nemačkoj i postepeno će biti proširivana i na ostale zemlje.

DB Schenkerov Udeo u kapitalu uShip-a je deo kampanje digitalizacije DB Grupe. Tim Deutsche Bahn Digital Ventures GmbH, koji je postavljen kao deo kampanje, savetovao je DB Schenker tokom te transakcije.

Poslednje ažuriranje: 28.02.2017

Pregled

Na početak stranice